"Het licht dat onze ogen verblindt,

Is duisternis voor ons.."

Henry David Thoreau

"Wij hebben meer kracht,

dan wij voor mogelijk houden."

[Therapie voor kinderen]

Therapie voor Kinderen

Ook kinderen kunnen erg last hebben van angsten, stemmen, hyperactiviteit die vaak samen gaat met concentratie stoornis. Eczeem kan verergeren, zo ook allergieŽn.

Soms zit je als ouders met je handen in het haar en zou het fijn zijn als hier verbetering in komt of dat het zelfs overgaat. Als je kind niet goed in zijn vel zit, heb je daar als liefhebbende ouder ook erg veel last van. We willen allemaal graag gelukkig zijn en soms weten we even niet meer hoe we het vorm kunnen geven.

Trance en kind

Vaak komt de vraag: wat is trance en kan dit geen kwaad voor mijn kind?

Je bent wel vaker in trance zonder dat je erbij stilstaat. Bij tv kijken of met auto rijden. Opeens ben je al op je bestemming. Je hebt die route al vaak gereden en je rijdt er automatisch naar toe. Je hebt dus opgelet, want je bent veilig aangekomen, maar je was ergens anders met je gedachten en bent stukken kwijt van de rit.

Kinderen hebben dit ook met computerspelletjes. Ze zijn zo geconcentreerd op datgene waar ze mee bezig zijn, dat ze alles wat er om hen heen gebeurt niet registreren. Ook meditatie is een vorm van trance. Het is een vorm van concentratie.

Bij kinderen kom je ver het algemeen makkelijker bij hun angsten en problemen, omdat er nog niet zoveel is opgestapeld zoals bij volwassenen. Soms weten wij ook niet meer waarom we een angst of verdriet zo intens hebben. Elke keer als we in ons leven zo iets weer tegenkomen kleeft het aan je vorige ervaring vast.

Onze reactie krijgt meer overtuigingen en deze maken ons star. Dit projecteren wij weer op onze kinderen en zij nemen zonder een specifieke ervaren het over. Dit is niet omdat wij dit willen, maar omdat wij dit onbewust doen. Elke ouder wil het beste voor zijn kind, hun pijn is onze pijn.